5 Bluetooth-os ajándékötlet

Az egyik életmód műsorunkban rendszeresen mutatunk ajándék ötleteket különböző alkalmakra. Rájöttünk, hogy sokaknak nehéz kiválasztani a legjobb meglepetést a szeretteiknek, úgyhogy általában hívunk valamilyen szakértőt, aki ad néhány tanácsot. Járt már nálunk virágboltos, protokoll szakértő és lakberendezési áruház vezetője is, hogy egy kicsit segítse a tájékozódást a meglepetések piacán.

A legutóbbi adásba egy helyi műszaki bolt vezetőjét szerettük volna meghívni, hogy mutasson néhány érdekes kütyüt, ami jól jöhet, mondjuk a közelgő ballagások ajándékaként.

Tíz perccel az adás előtt kaptam a hírt, hogy a szakértő megbetegedett. Már nem volt idő átszervezni a felvételt, úgyhogy azt éreztem, most az egyszer nekem kell beugrani.

Szerencsére már korábbról ismertem egy Ajándék Varázsló nevű weboldalt. Sokszor készültem innen az adások előtt, mert az ajándékvarázsolás náluk egészen egyszerűen működik. Van szűrő, amivel ki lehet választani, hogy kit, milyen alkalomra, milyen értékben szeretnénk meglepni valamivel. Az oldal egy csomó webáruház kínálatából mutat egy rakás válogatott ötletet, nekünk pedig már csak a legjobbat kell kiválasztani.

Az adás előtt már nagyon kevés esélyem volt elmélyedni az elektronikai eszközök kínálatában, úgyhogy arra gondoltam, valahogy szűkítem az ötleteket. Szétnéztem az oldal blogjának a cikkei között, és így esett a választásom a Bluetooth-os eszközök használatára.

Ez a technológia nekem már nem újdonság, de főleg a délutáni műsorsáv negyven-ötvenéves hallgatósága számára még biztosan tudok értékes információval szolgálni. Az adás emlékére ide is összegyűjtöm az általam választott ajándék ötleteket.

  1. Bluetooth-os fejhallgató, az abszolút kedvenc

Kíváncsiságból kitöltöttem az oldalon a saját adataimat. Kíváncsi voltam, hogy tud-e nekem olyan dolgot mondani, ami Bluetooth-tal működik és még örülnél is neki szülinapomra. És ez volt az első. Igen, ezt valóban nagyon szeretném!

A legvonzóbb tulajdonsága az, hogy csatlakoztathatnám az okostévémre. Így akkor is nézhetném a kedvenc műsoromat, amikor a család alszik. De ha valaki járkál is körülöttem, biztosan nem fog megbotlani a fejhallgató kábelében. Sőt, ha véletlenül elaludnék a tévé előtt, mondjuk a Super Bowl nézése közben, akkor sem kell aggódnom, hogy a fülesem madzagjával lerántok valamit. Plusz egy pont az Ajándék Varázslónak!

  • Fitnesz karkötő – Miért is nem vettem előbb ilyet!

Ezt az ötletet barátnőnek dobta ki a rendszer, szintén születésnapi meglepetésnek. Biztos, hogy be fogok egyet szerezni. Bevallom, erről az eszközről azt gondoltam, hogy egy gagyi dolog, de valójában nem volt igazam.

Az oldalon nézelődve láttam, hogy nagyon jó minőségű webshopokból lehet rendelni – így a látszat ellenére még a színes kis fitnesz karkötők is tesztelt és viszonylag ismert gyártóktól származnak. Az ilyenek pedig nem csak divatosak, de egyszerű a használatuk is. Szerintem remek motivációt jelentek annak, aki szeretne kicsit sportosabban élni.

  • Nyomtatás mobiltelefonnal

A szerkesztőségbe nemrég vásároltunk egy nyomtatót, amelyiket már Bluetooth-on keresztül is össze lehet kapcsolni a számítógéppel. Ennek a gépnek a segítségével végre elfelejthetjük a kábeleket. Nem kell kihúzni, nem kell gondolkozni, ha valami arrébb szeretnénk tenni, nem kell ki-be húzogatni a nyomtató zsinórját a laptopok között. Sőt, ha nagyon akarunk, egy mobil applikáció segítségével a telefonunkról is nyomtathatunk. Mióta megtanultam használni a rendszert, nekem leginkább az okostelefon lett az egész irodám.

Ezt kivételesen nem az oldal dobta ki, ez az én találmányom az ottani ötletek alapján, de szerintem zseniális. Önfényezőn hangzik? Annak szántam!

  • Bluetooth-os billentyűzet és egér

A billentyűzet nálunk valahogy sehogyan sem fér el az asztalon. A kábelek miatt nehéz eltenni a klaviatúrát, ha éppen nincsen rá szükség, mindig ki-be kell húzni a zsinórt, alig fér el valami az asztalon. A billentyűzet volt az első dolog, amit az otthonomban már tudatosan Bluetooth-os eszközre cseréltem. Azóta, ha nem kell, csak elteszem a fiókba és van elég felületem ahhoz, hogy az íróasztalomnál rajzoljak, vagy kézzel töltsem ki a papírokat.

  • Bluetooth hangszóró – zene zuhanyzás közben

A Bluetooth-os hangszóró igazából az édesapám révén lett a háztartásunk része. Egy karaoke versenyen nyerte… Senki se kérdezze a részleteket!

A miénk egy strapabíró és vízálló darab, ezért fürdéskor, zuhanyozáskor is ezt használom. Csak beteszem a zenét a telefonomról, és már hallom is az ellazító duruzsolást a fürdőkádban való meditációhoz, vagy a pörgős rockot a reggeli zuhanyzáshoz. Apró és felesleges kiegészítőnek látszik… De a vízálló hangszóró vidámabbá teszi a napot!

Egészen meglepett a dolog, de ez még az anyukámnak, anyák napi ajándéknak is kijött az Ajándék Varázslón – ami annyira tetszett, hogy csak úgy megleptem őt egy ilyen darabbal. Imád az ABBA ritmusára készülődni. Az a baj, hogy reggel is így tesz, úgyhogy apukám azóta kénytelen fél órával hamarabb felébredni…

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.