Ajándékötletek a rádióból

A rádióhallgatás a kedvenc hobbim. És ellentétben rengeteg emberrel, én nem csak háttérzaj gyanánt kapcsolom be a rádiót. Nyilván, hallgatom, miközben reggelizem, miközben autót vezetek, és miközben dolgozom, de amikor pihenek, akkor is rádiót szoktam hallgatni. Ilyenkor pedig teljesen mértékben a rádióadásra vagy épp az aktuálisan sugárzott zeneszámra figyelek. Mert ez kapcsol ki, mert ettől lazulok el.

Igazi rádiófüggő vagyok, nem? Azért, hogy ne mindig a telefonomat merítsem a rádióhallgatással, a következő stratégiám van: otthon a konyhában, valamint a nappaliban van egy-egy rádióm. A hálószobámban, melyben a számítógépemet tartom, az internetnek köszönhetően rendelkezek rádióval. A munkahelyemen is interneten keresztül hallgatom, az autóban pedig van rádióműszeremnek köszönhetően. A telefonomról csak akkor hallgatom, ha szaladni vagy sétálni megyek, esetleg hosszú távon utazok tömegközlekedési eszközön és nem a saját autómban. Ezzel pedig nagyjából az egész életem le van födve a rádióhullámokkal.

Többek között azért is szeretem hallgatni a rádiót, mert nagyon sok ötletet ad. Természetesen a híreket is innen tudom meg, és itt ismerkedem meg új zeneszámokkal, de az adásoknak köszönhetően rengeteg jó ötletet tudok szerezni. Nemrég például, pontosabban tavaly novemberben, hallgattam egy adást, amiben egy webshopot említett meg az egyik meghívott vendég, ahol rengeteg bőr táskát lehet vásárolni. Tulajdonképpen nem mesélt ennél bővebben róla, csak annyit említett, hogy a férjének vásárolt onnan bőr oldaltáskát ajándékba, de ez nekem máris elég volt ahhoz, hogy megszálljon az ihlet.

Rákerestem a Bagboxra és elkezdtem keresni egy szép férfi oldaltáskát a kínálatukból. Sajnos, nem sajnos, az összes szép volt, és elég nehezen tudtam választani közülük, de végül sikerült egy olyat, amit a leginkább el tudtam képzelni az unokaöcsimnek. Mert, hogy neki döntöttem úgy, hogy karácsonyra vásárolok ajándékba egy ilyen bőt táskát. Első éves egyetemistahallgató volt, jogásznak tanult, szóval, úgy gondoltam egy elegáns bőr táskával nagyon el fogom találni a dolgokat. Természetesen olyat választottam ki, amibe bele férnek A4 méretű papírok, hiszen az a legjellemzőbb méret az egyetemisták körében. Arra is figyeltem, hogy több rekeszes legyen a táska, hogy nyugodtan tudja praktikusan elhelyezni benne a felszerelését és ne kelljen, féljen olyasmitől, hogy eláznak a papírjai, ha meglazul a dugó a vizes üvegén.

Mindaközben pedig, amíg kiválasztottam az ajándékot, rájöttem, hogy a Bagbox sokkal több, mint férfi bőr oldaltáskák kínálata. Így hát tovább böngésztem az oldalon és rájöttem, hogy abban az évben karácsonyra mindenkinek innen fogok ajándékokat rendelni. Vettem sorba a rokonokat és mindenkinek megtaláltam a legmegfelelőbbet.

A nővéremnek (az előbb említett unokaöcsém anyjának) egy utazó ékszerdobozt és egy bőr utazótáskát vásároltam. Azért találtam ezt a két dolgot a legmegfelelőbbnek, mivel ő nagyon sokat járkál az országban, mivel biztosítási ügynök. Ilyenkor pedig mindig magával visz tiszta holmikat, meg ékszereket, hogy a hosszú út után felfrissülve és elegánsan tudjon találkozni az ügyfeleivel. A pull-up, koptatott hatású, antikolt jellegű marhabőrből készült utazótáska, amit kiválasztottam a nővéremnek, nagyon talált a személyiségéhez. Elegáns, komoly, tartós, akárcsak az ő megjelenése és a biztosítócég, akivel együtt dolgozik, de mégis, a koptatottságának köszönhetően enyhén fiatalos és rugalmas jellege van. A férjének, sógoromnak, pedig egy bőr pénztárcát választottam, amin egy vaddisznó van. Kissé viccesen utalásnak szántam az állat kiválasztását, hiszen más típusú bőr pénztárcák is voltak, de egyébként szokott néha vadászni járni, úgyhogy tudom, hogy ezt sem fogja rossz néven venni.

Aztán sorra vettem az én közvetlen családomat is. A feleségemnek egy nagyméretű ékszertartó dobozt vásároltam, amiben elkülönített fiókok vannak, valamint külön részek gyűrű és karperecek tárolására. Ezen kívül pedig a tető belső részén tükör is található. Úgy érzem, hogy igen nagy szükség volt erre a dobozra, hiszen a karperecei és nyakláncai minden fogason lógtak, ami csak található a házban, a gyűrűjei pedig mindenhol szanaszét hevertek, sokszor el is vesztek ez miatt. Az érdekesség kedvéért, meg azért is, mert a feleségem szereti az extrém dolgokat, egy piros bőrrel körbevont dobozt választottam.

A két lányommal azonban nehezebben vergődtem eredményre. Tudjátok, ők most tinédzserek, nehéz eltalálni, hogy mit szeretnek. Főleg, hogy naponta változik a kedvtelésük és utálatuk tárgya. Végül azonban eszembe jutott, hogy mostanában milyen sok fiatal hord hátizsákot. De nem iskolatáskaként, hanem amúgy is, a mindennapokban. Úgy saccoltam meg, hogy ez körülbelül most divat lehet. Mivel a nagyobb lányom extrémitásban az anyjára ütött, így nála is bevállaltam egy piros színű hátizsákot. Mégpedig egy olyat, ami piros vászonból volt és piros selyemfényű bőrrel volt szegélyezve. A hátizsák egy nagy rekesszel, egy elülső kis rekesszel és egy hátulsó kis rekesszel rendelkezett. Bevallom, még soha nem láttam olyan hátizsákot, aminek ilyen hátsó, a hátadra tapadó rekesze is van, de nagyon jó ötletnek tartom. Ott tudod tartani a pénztárcádat és a telefonodat, a két legnagyobb értéket, amit általában magaddal hordozol. Ráadásul, ellentétben az első rekeszekkel, ha épp zajos helyen jársz, a hátsó rekeszben azt is érzed, ha rezeg a telefon, amikor cseng, de nem hallod. A kisebb lányomnak, akiről azt érdemes tudni, hogy komolyabb és csendesebb természet, egy nagyobb méretű hátizsákot választottam, a Leonardo tricolor női bőr hátizsákot. Mint ahogy a neve is elárulja, három nagyon szép színű bőrből volt összevarrva: világos barna, sötét barna és sötétkék. A nagyobb méretet meg azért tartottam fontosan, mert a kisebb lányom akkor is cipelt magával minimumegy-két könyvet, ha nem suliba ment, csak találkozni a barátaival, vagy bárhova máshova.

Anyósomnak is gyorsan kinéztem egy női, bőr pénztárcát és ezzel be is zárult a kör. És mindet egy oldalról rendeltem, és mindet azért, mert hallottam, mint ötlet egy rádióadásban a Bagbox oldalról. A rendelést úgy időzítettem be, hogy január elejére essen a kiszállítás utáni harmincadi nap. Ez azért volt fontos, mert harminc napig vissza lehetett váltani a termékeket, ha nem vagyunk megelégedve vele. Bíztam benne, hogy mindenki szeretni fogja az ajándékát, és valóban így is lett, de azért biztosra mentem a dologgal.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.