Apukám is a porcerősítőtől lett jobban, már kevésbé fáj a térde

porcerősítő

porcerősítő

A rádióban hallottam, hogy Magyarország az egyik olyan ország, ahol nagyon sok gyógyszert vesznek az emberek. Belegondoltam, és tényleg lehet benne valami. Nálunk, amikor kisebb voltam, mindig azt figyeltem, amikor beteg voltam, hogy a gyógyszeres dobozunk annyira tele volt mindig, hogy sosem értettem, hogy abban a káoszban anyukám hogyan talál meg valamit. Illetve azt is megfigyeltem mindig, hogy a nagyinak és a nagypapámnak is annyi gyógyszere volt, hogy sosem tudtam felfogni, hogyan tartják észbe, hogy mikor mit kell bevenniük.

Én nagyon nem szeretek gyógyszereket szedni, amikor tudom, inkább megoldom másképpen vagy várok, hátha magától elmúlik. Én például a különböző por állagú vízben oldódó gyógyszereket képtelen vagyok menni, amik a megfázásra valók. Bármibe teszem, egyszerűen számomra olyan borzalmas ízük van, hogy egyszerűen képtelen vagyok meginni. Bezzeg anyukám, egyszerre képes meginni az egészet, nem tudom, hogyan csinálja.

Nem szoktam amúgy rádiót hallgatni, de reggel, amikor készülődök, és nem szeretném, ha csend lenne, akkor mindig bekapcsolom, hogy legyen valami háttérzaj. Ilyenkor reggel persze mindig mennek a hírek a rádióban is, úgyhogy így hallottam meg ezt a hírt is. Apukám viszont pont az ellentétem. Ő éjjel-nappal képes rádiót hallgatni, persze nem egy huzamban, mert a sok zenétől, ami az ő stílusának sem felel meg annyira, egy idő után ő is becsavarodik. Viszont ő mindig meghallgatja a híreket, ezért a rádió például délben is mindig megy nála.

Most meg aztán végképp állandóan rádiót hallgat a szabadidejében, ugyanis a térdei eléggé tönkre mentek az idő múlásával, és már annyira fájt neki, hogy el kellett menni orvoshoz, aki pedig megállapította, hogy porckopása van és az ízületeivel is gondok vannak, ezért kellene egy kis pihenőt tartania, amilyen gyakran csak tud. Ugyanis neki is az a mániája, hogy ha van egy kis szabadideje, akkor nem ül le, hogy pihenjen egy kicsit, hanem mindig talál magának valamit, amivel elfoglalhatja magát. Amivel amúgy nem lenne gond, de mindig olyasmit csinál, amivel erőlteti a lábait is. Kitakarítja a garázst, még akkor is, amikor nem kell. Bűvészkedik a kertben, vagy éppen pakolászik. Esetleg elmegy túrázni egyet, ahova néha én is vele megyek, ha van időm.

Ezekkel persze semmi gond nincsen, addig jó, míg legalább ezeket megcsinálja az ember, de persze a sok megerőltetéstől a térdei fájni kezdtek és már nem bírja tovább, muszáj volt orvoshoz mennie. Most már, ha van szabadideje, akkor inkább otthon olvas, vagy rádiót hallgat. Esetleg még főzni szokott ilyenkor vagy szerelget valamit. Szerencsére most már egyre kevesebbszer fáj a térde, és ennek mi is nagyon örülünk. Volt olyan, amikor aludni sem tudott tőle, annyira fájt. Átérzem, ugyanis én is nagyon érzékeny vagyok az időjárás változásra és olyankor egyből az ízületeim kezdenek el sajogni, akkor pedig én sem tudok aludni, bármit szedek be.

Az orvosa azt ajánlotta, hogy porcerősítő filmtablettát szedjen, mi pedig azonnal meg is vettük neki ezt a gyógyszertárban. Elég sokat kellett sorban állni, mert annyian voltak. De kivártuk a sorunkat, mert a legközelebbi gyógyszertár is három buszmegállónyira volt, addig meg nem akartunk anyuval elmenni. Úgyhogy húsz perc várakozás után végre sorra kerültünk és megvettük apunak a porcerősítő tablettát. Azonban elég mérges voltam még akkor is, amikor már hazaértünk, ezért az interneten elkezdtem keresgélni, hogy vajon létezik-e online patika, ahonnan gyógyszert lehetne rendelni. Találtam is egy webshopot, ahol mindent kapni lehet, amire csak szüksége lehet az embernek. És az árak is nagyon barátságosak voltak. Aminek külön örültem, azok a gyógyszerek melletti részletes leírás volt, hogy pontosan milyen gyógyszerről is van szó, mire való, hogyan kell alkalmazni, stb. Így hát megkérdeztem anyát, hogy mi az, ami itthon nálunk hiánycikk, összeírtunk egy listát és már vissza is ültem a számítógéphez és megrendeltem mindent, amire csak szükségünk volt. Mivel pár nap alatt kiszállítják, ezért azzal sem volt gond, hogy esetleg egy hetet kellene rá várni, mert mire az ember kettőt pislog, már meg is érkezett a csomag.

Azóta ugyan kevesebbet túrázunk, de legalább néha én is hallom a híreket a rádióban.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.