Egy rádióinterjú, aminek köszönhetően nekem is új motoros ruhám lett

Hallgattam a minap a rádiót. Mint minden csütörtök délután, most is a kedvenc motoros műsorom ment. Sajnos az a keresztem, hogy ezt a műsort mindig egyedül kell hallgatnom, ráadásul nem sok mindenkivel beszélhetem meg a benne hallottakat, mert a barátaim között senki nem rajong a motorokért. Ezért nagyon örültem, hogy a helyi rádióban, úgy két évvel ezelőtt elindították ezt a remek műsort, mert ennek köszönhetően hetente egyszer két órára én is úgy érzem, hogy a saját társaságomban lehetek.

női motoros ruha

Ráadásul a múlt héten a motorokon belül is egy igazán csajos témával foglalkoztak, méghozzá a női motoros ruhákkal. Az interjú alanyok az ország minden tájáról származó hölgyek voltak, akik kisebb, vagy nagyobb szinten megszállottjai a motoroknak és a motoros életnek. Sajnos én is tapasztaltam már azokat a dolgokat, amiket ők említettek. Hogy milyen nehéz normális minőségű női motoros ruhát találni. Persze a legtöbb motoros kellékboltban megtalálhatóak az alapdarabok, általában sima fekete színben.

Pedig nekünk nőknek azért, hiába vagyunk motoron, mégis csak számít, hogy mit viselünk. És nem csak a kényelmi és funkcionális szempontok számítanak, hanem egyéb, földi hívságnak tűnő külsőségek. Nevezetesen pedig az, hogy jól nézzen ki az a gönc, amit magunkra húzunk. Szóval túl csajosnak tűnik vagy sem, igenis fontos számunkra a divat jelenléte ezekben a ruhákban is. Amúgy nem is szoktam érteni, hogy ezen mért lepődnek meg az emberek. Hiszen ez egy hobbi. A jógásoknak is számtalan színű és mintájú jóga nadrágja van, hát természetes, hogy én is egy olyan motoros kabátot szeretnék, amiben igazán dögösen nézek ki, miután leszálltam a motorról.

Szóval nagyon örültem, hogy ezzel a problémával nem csak én küzdök egyedül és szintem a rádióra tapasztottam a fülem, hogy halljam, miről beszélnek és nagyon reménykedtem benne, hogy valamelyik interjúalany elejt egy kis információ morzsát, hogy ő talált egy helyet, ahol a sablon fekete és izzadós bőrkabáton kívül mást is tartanak.

És milyen jól tettem, hogy odafigyeltem!

A műsor vége előtt öt perccel ugyanis az egyik lány említett egy boltot, ráadásul itt Miskolcon, ami csak egy köpésre van tőlünk, ahol elképesztően nagy választékot talált női motoros ruhák tekintetében. Sajnáltam, hogy én nem láthattam a kabátot, ami rajta volt és épp bemutatta, mert az interjúztató teljesen el volt tőle ájulva, hogy milyen jól mutatja az alakját, nem a tipikus egybe szabott darab, ráadásul a színe is nagyon szép világos. A motoros hölgyemény pedig végig nagyon elismerően szólt a dzsekijéről. Elmondta, hogy milyen könnyű és vízhatlan az anyaga, hogy jó idő esetére a thermo bélés is kivehető! Hát több se kellett nekem. Rohantam a laptopomhoz, hogy rákeressek erre a csoda boltra. Arra gondoltam, hogyha csak ez az egyetlen kabátjuk van, nekem már is hatalmas segítség lesz.

Van ugyanis egy nagyon jó nadrágom, aminél egyáltalán nem bánt, hogy fekete, de a dzsekimet már nagyon régen szerettem volna lecserélni.

Rálépve a honlapjukra azonban igen nagy meglepetés ért, nem hogy azt az egy plusz női motoros ruha fogadott, de még dzsekiből is volt vagy legalább nyolc. És ráadásul eszméletlen, hogy milyen jól nézett ki az összes. Hát szívem szerintem megrendeltem volna az összeset.

Na de! A puding próbája az evés, ugye

Úgyhogy a következő adandó alkalommal be is mentem a városba, hogy a saját szememmel is meglessem ezt a remek kis boltot. Először ódzkodtam azt kérni az eladótól, hogy négy különböző típusú kabátot felpróbálhassak, de hál a jó égnek nagyon értette a dolgát és azt mondta, hogy úgy nem is enged ki a boltból, hogy megelégszem a számomra csak nagyjából megfelelő darabbal és bizony addig kell próbálni és utána menni, ameddig meg nem találjuk azt a dzsekit, amiben abszolút mértékben jól érzem magam.

Úgyhogy próbálgattam. Nem volt könnyű a döntés, mert mindegyik kinézete nagyon tetszett ráadásul olyan volt az összes, mintha rám öntötték volna. Az eladó pedig elmondta az összesnek az előnyét. Így a küllemet és a hasznosságát, funkcióját összevetve választottam ki az új motoros kabátomat. Ami egy farmerdzseki lett marhabőr erősítésekkel. Még az ára is abba a kategóriába tartozott, amit látszik, hogy nem valami gagyit veszek, de azért a minőséget is belerakták, de attól még nem árazták túl.

Hát nagyon boldog voltam, hogy végre nem kell csak és kizárólag a régi bőrdzsekimet hordani. Különben lehet, hogy a későbbiekben azt is lecserélem majd egy itteni darabra, annyira meg voltam elégedve a termékekkel és a segítőkész hozzáállásukkal.

Biztos, hogy én törzsvendég leszek náluk! Különben az országban a nagyon városokban vannak boltjaik, úgyhogy minden kedves motoros olvasó figyelmébe ajánlom ezt az üzletet, aki ugyanúgy rajong a rádió csütörtök délutáni műsoráért mint én. Motorozásra fel!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.