Hallgatni jó, mindenhogy

Hetekkel ezelőtt volt anyai részről a nagycsaládi találkozónk. Évente egyszer szoktuk ezt megrendezni, és mindig másik rokonnál. Természetesen csak ott lehet, ahol kertes ház van, különben nem férnénk el. Ilyenkor nagyjából 40 ember van ott, és mindig jóket beszélgetünk, főleg azokkal a rokonokkal, akik messziről jönnek, és akikkel csak ilyenkor tudunk személyesen találkozni. Miközben a kertben voltunk, ment a rádió, ahol épp a falfűtés előnyeiről beszéltek.

Ekkor kapta fel a fejét, anya unokatestvére, Réka. Réka nem rég vett a férjével, Erikkel együtt egy telket, és építkezni fognak ott. Ez még odébb van azért, de már most elkezdtek tervezgetni, hogy mit is szeretnének majd. Réka többször hallotta már a kedvenc rádióállomásán, hogy a falfűtésről beszélgetnek, és annak a pozitív oldaláról. Ekkor ültették el a bogarat a fejében, Erikkel egyetemben. Tudták, hogy mindenképpen megérné, de kellett nekik egy kis győzködés. Ekkor bukkantak rá az elektromospadlofutes.info weboldalra. Ott hosszan ecsetelik, hogy a falfűtésnek milyen előnyei vannak. Számukra talán a két legfontosabb az volt, hogy nagyon hatékony, sokkal jobb a hőeloszlás így, illetve az is, hogy olcsóbb is lenne. Mivel maga a ház nem lenne túl nagy, alapterületét tekintve, így rengeteget számítana az, ha a radiátorok nem foglalnának még több helyet. Ők alapból elég fázós páros, így biztosan sok radiátor kéne a házukba, így viszont ez a probléma meg is lenne oldva.

Miközben erről beszélgettünk, leült egy másik rokonunk, akinek viszont saját tapasztalatai vannak a falfűtéssel kapcsolatban. Elmesélte, hogy 10 évig élt olyan lakásban, ahol radiátorok biztosították a meleget, de amióta elköltözött onnan, és falfűtés van az új házában, azóta pillanatok alatt egyenletes meleget tud csinálni, nem kell vacogva várni, hogy végre felfűtsön a rendszer. Elmesélte ez a rokonunk, Áron, hogy Réka és Erik is tudja, teljesen megváltozott az élete, amióta falfűtése van. A falfűtés elektromos árammal üzemel, így a gázszámlákat nagymértékben tudja majd ez csökkenteni. Újabb előnye az, hogy nem tud túlmelegedni, így ez nem megy a hatékonyság rovására. Ezen kívül különösen kopásálló a rendszer, ezáltal azt is mondhatjuk, hogy szinte örök életre tervezték.

Ha már megvan a lehetőségünk arra, hogy szinte nulláról építhessünk fel egy házat, nagyon is érdemes a falfűtésen elgondolkoznunk. Ezzel hosszú éveket adhatunk hozzá a ház élettartamához, és azt se szabad elfelejtenünk, hogy mennyire kényelmes megoldás ez a számunkra. A falfűtés tudomásom szerint, nem túl sok embernek van a házában, de talán ez annak is köszönhető, hogy a magyar köztudatban ez nem annyira elterjedt, mint amilyen kéne, hogy legyen. Réka és Erik megígérte, hogy jövőre náluk lesz majd a nyári családi összejövetel, de télen is nagyon szívesen várnak minket, hisz télen tudjuk igazán jól letesztelni a falfűtést. Nagyon kedves volt ez tőlük. Viszont már annyira felcsigáztak ott mindenkit a falfűtéssel, hogy szinte el is várjuk már, hogy meghívjanak legalább párunkat az új otthonukba. Nagyon kíváncsi vagyok, hogy pontosan mit fog majd mesélni Erik és Réka, mert nem igazán van az ismerősi körömben olyan ember, akinek otthon falfűtése lenne az otthonában, engem pedig minden érdekel, ami a villamosenergiával kapcsolatos. Erről majd a következő cikkemben fogok írni Nektek!

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.