Nyelviskola Budapesten vagy nyelvtanulás külföldön

budapest-705825_640Persze, nem lehet összehasonlítani a két dolgot, ugyanakkor mindegyik egyformán hasznos. Persze minden attól függ, hogy az ember mennyire van ráutalva. Hiszen az sem mindegy, hogy mi döntünk úgy, hogy nyelvet szeretnénk tanulni, és mondjuk, kimegyünk külföldre. Nyaralások alkalmával lehet tapasztalni már, hogy ki mennyire beszéli jól a nyelvet.

Nyelvtanulás Budapesten

Azoknak, akik Budapesten tanulnak nyelvek, szerencséjük van mert egész évben tudják hasznosítani, illetve gyakorolni. Hiszen, a fővárosban, nem csak nyáron van külföldi látogatottság, hanem év közben is.

Ezt folyton lehet tapasztalni, és az elsajátított idegen nyelvet alkalmazni. Számos olyan hely van, ahol külföldivel találkozhatunk. Akár egy étterem, vagy egy pub, de ilyen egy vásárcsarnok is.

A minap voltam Pesten az egyik ismerősömmel pont a vásárcsarnokban. Gondoltuk, ha már ott vagyunk, bevásároltunk, akkor gyorsan megebédelünk, és utána megyünk csak haza. Hát nem elég, hogy mindenhol olyan méteres sor állt, de még a külföldiek is tolongtak folyton. Volt ott minden féle nemzetiségű, vagy nyelven beszélő. Hallottam angolt, németet, olaszt, és kínait is. Fiatalokat, és időseket egyaránt láttam. Gondolom, most van az idősebbek elő szezonja, és ezért volta annyian.

Szóval, ha valaki úgy dönt, hogy nyelvet tanul, akkor mindenképpen tudja hasznosítani a fővárosban.

Nyelvtanulás külföldön

Ez főként azt gondolom, a diákoknál jön szóba. Nekik van különböző cserediák lehetőségük, ilyenkor van rá lehetőség, hogy bizonyos időszakra külföldre menjenek, és ekkor van lehetőségük a nyelvet gyakorolni. Persze egy ilyen külföldi út alatt, számos lehetősége van rá, hogy elsajátítsa a nyelvet, főként azért is, mert rá van utalva arra, hogy megértsék, illetve megértesse magát.

Persze nem csak fiatalok választják a külföldi utat.

Az egyik ismerősöm édesanyja nyugdíjba vonult az óvónői szakma után. Elég korán sikerült neki, ezzel még nem is lett volna semmi gond, de sajnos a nyugdíja nem volt elég arra, hogy megéljen. Akkor jött az ötlet, hogy az egyik ismerős segítségével kimehetne Amerikába. Mikor ezt elmesélte, kikerekedtek a szemeim, hogy Amerikába? Ennél messzebb már nem is mehetett volna. De majd 60 éves fejjel meghozta ezt a döntést, és belevágott, 3 évet volt kint. Ez idő alatt egyszerre volt több munkahelye is. Persze, nyelvet ő sem beszélt, de gyorsan belerázódott, hiszen nem volt választása.

Mindenkinek az a megfelelő, ami neki a legjobb. Nekünk kell eldöntenünk, hogy számunkra melyik a legmegfelelőbb. Itthon tanuljunk nyelvet, és járjunk egy nyelviskolába Budapesten, vagy bárhol, vagy válasszunk a külföldi nyelvtanulást, a fontos, hogy a számunkra a legmegfelelőbb legyen.

 

Vélemény, hozzászólás?