Ötletek a rádióból

Én nem szoktam sokat gondolkodni a dolgokon, élem az életem és kész. Minden nap eljárok dolgozni a kisboltba, ahol az érettségi óta dolgozom, mint elárusító. Szeretek ott lenni, mert mindenkit ismerek és mindenkivel jól el tudok beszélgetni. Amikor pedig épp senki nincs a boltban, felhangosítom a rádiót és arra figyelek. De ezt csinálom este is, amikor otthon teszek veszek, főzök, takarítok. Nem szoktam elégedetlenkedni, sem szomorkodni, nem vagyok depressziós típus, de tény, hogyha nem lenne a rádió, sokkal nehezebben bírnám a mindennapjaimat. De így mindig van egy kis zaj a  háttérben és mindig van amire figyelni, ha épp semmi tennivalóm nem akad. Ennél jobbat nem is kívánhatok.

Aztán persze, a rádióból nagyon sok hírt és információt felszedek arról, hogy mi történik a világban. Meg van, hogy ötleteket is szerzek. Például nemrég, az egyik adásban arról beszélgettek, hogy milyen jól működnek az apróhirdető weboldalak és hogy mennyire megkönnyítik az embereknek a dolgát azzal, hogy ennyire könnyen tehetnek túl a már számukra használatlan cuccaikon. Azonnal eszembe jutott, hogy a padlásunk tele van a gyerekeim babakori cuccaival: babakocsi, babaágy, járóka, különböző játékok. Nem is tudom miért raktuk oda fel őket, akár el is dobhattuk volna, hiszen sem a férjemnek, sem nekem nincsenek testvéreink, akiknek majd oda adhatnánk, ha netalán ők is gyereket szülnek. No de nem baj, ebben a pillanatban nem bántam, hogy minden odafent van a padláson. Kitaláltam, hogy megpróbálom eladni őket, és ha sikerül, akkor veszek egy íróasztalt a gyerekeknek, hogy ne kelljen mindig a konyhában írniuk a házi feladatokat.

Este elmondtam a tervemet a nagyobb gyerekemnek, aki már 14 éves és aki segített nekem a számítógépes dolgokban. Bekapcsoltuk a gépet, beírtuk, hogy aprohirdetésingyen és kíváncsian vártuk, hogy mit találunk. Egy Nextapro nevű oldalt találtunk, az tetszett meg a leginkább. Az oldal alján találtunk egy csomó fontos dolgot, amiben össze volt foglalva, hogy mik a szabályok és mire kell figyelni vásárláskor, vagy eladáskor. Semmiképp sem szerettem volna, hogy valamiért kizárjanak és ne tudjak íróasztalt szerezni a gyerekeknek, úgyhogy mindent részletesen végig olvastunk.

Megtudtuk, hogy ajánlott minél jobb minőségű képeket feltölteni az eladó termékekhez, hogy az érdeklődők pontosan láthassák, hogy miről van szó. Aztán arra is kell figyelni, hogy mit írunk a címbe és mit a szövegbe, mert ha valamit elrontunk, akkor a moderátorok nem fogják megengedni, hogy kikerüljön a hirdetésünk.

A hétvégén lehoztuk a padlásról a dolgokat, megpucoltuk őket és a nagyobbik gyerekem mindegyikről készített különböző pozíciókban képet.  Közben kitaláltuk azt is, hogy miért mennyi pénzt kérünk. Olyan jó érzés volt a már rég nem bébi gyerekeimmel előszedni a bébiholmijaikat. Nagyon sok emlék eszembe is jutott, amit munka közben elmeséltem nekik. Másnapra pedig már minden fenn volt az oldalon. Abban egyeztünk meg, hogy a beérkező üzeneteket a gyerekem kezeli és ha valaki komolyabban érdeklődik, annak megadja üzeneteben a telefonszámomat. Szólt is sokat az elkövetkező hetekben a telefonom. Szerencsére mindenkivel sikerült visszahívnom, mert nem voltak valami zsúfolt heteim a munkában. Úgyhogy viszonylag nagyon hamar találtunk új gazdákat egy csomó mindennek. Leginkább a babakocsitól fájt megválnom, hiszen mindkét gyereket nevelésében ez volt az első és legnagyobb támaszom, rengeteg emlékkel. De amikor megismerkedtem a szomszéd városkából a fiatal lánnyal, aki leendő anyuka, boldogan adtam át neki a babakocsit, hiszen tudtam, hogy most neki van erre szüksége.

Egyébként sok mindent megvettek a községbeliek és tőlem. Én nem is tudtam, hogy ilyen sokat használják ezt az oldalt a községben. Vagy csak lehet, hogy mindenki hallotta a rádióműsort és amikor rákeresett az apróhirdetésekre, mindenki ezt a Nextapro oldalt találta? Nem tudom. Az biztos, hogy több ismerős is a boltba jött átvenni a termékeimet, és tőlük megkérdeztem, hogy hogy találtak rám. Mondták, hogy a Nextapro keresőjében lehet az szerint is keresni, hogy hol laksz, melyik megyében vagy melyik településen. Én ezt nem is tudtam, mert még nem kerestem semmit. Csak a kategóriákról tudtam, mert ugyebár abba el kellett helyezzem a termékeimet, ha azt akartam, hogy a moderátorok elfogadják a hirdetéseket. De nem volt nehéz dolgom, mivel az én termékeik nagy része a Baba-mama kategóriába került, plusz egy néhány a Játék kategóriába.

Szóval szépen gyűlt a pénz, én meg eldöntöttem, hogy akkor lassan elkezdem nézegetni az íróasztalokat. Átnéztük a gyerekek szobáját, de szerencsére hely volt bőven. Csak két ágy volt a szobában, közöttük egy közös éjjeli szekrény és egy óriási ruhás szekrény, ami még a szüleimé volt. Ezeket könnyedén lehetett helyezgetni (elméletben, a valóságban azért nehezek voltak), és mindenhova elfért egy nagyobb íróasztal. Úgyhogy ismét bekapcsoltuk a gépet, és most először azért nyitottuk meg a Nextaprót, hogy vásároljunk és nem azért, hogy eladjunk. Kipróbáltam a lehetőséget, hogy csak a megyéből keressünk íróasztalokat. Jó is lett volna, de mind csak kicsi, egy személyes asztalokat találtunk. Úgyhogy rákerestem a teljes országos kínálatra és kettőt is sikerült találnom, ami kétszemélyes. Mindkét személlyel felvettem a kapcsolatot, de végül amellett döntöttünk, amelyik közelebb volt hozzánk (habár ez volt a drágább is). A férjem szívességet kért az egyik kollégájától akinek volt autója és ketten egy szemboti napon elmentek elhozni az asztalt. Nagy izgalom volt a gyerekek részéről az új bútor érkezése. Persze én is nagyon örültem, hogy végre sikerült. Most már csak megfelelő székeket kell majd szereznünk hozzá. Remélem nemsokára azt is sikerül a Nextapro segítségével.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.