Rádió, avagy az életem háttérzenéje és natúr szappanok, amiket ennek köszönhetően nyertem

Mióta elkezdtem iskolába járni, körülbelül az óta kíséri minden reggeleimet a rádió. Néha jöttek rám hiszti rohamok, amikor kiabáltam le az emeletről, hogy kapcsolják le a magnót, mert valamiért akkor éppen zavart.

Majd jött az korszak, amikor minden reggel ugyan azok a zenék mentek és mi annyira ráértünk a testvéremmel, hogy reggel a suliba indulás előtt a konyhában táncoltunk. Ekkor volt nagy sláger, persze ez egy örök darab, az O-Zone- tól a Dragostea Din Tei vagy, hogy egy magyar klasszikust is mondjak, a szintén mindenki által ismert Félember című dal a Hooligans nevű magyar együttestől. Amikor hallom őket, akkor mindig nosztalgiázok, mert eszembe jutnak az emlékeim.

Persze a rádióhallgatással szerintem nem vagyok egyedül, sőt ezt biztosra is állíthatom, mert erről több cikket is olvastam az interneten. Érdekes mások gondolatait olvasni erről a témáról, főleg, ha egyezik a véleményünk.

Amikor megjelentek a reggeli rádióműsorok, akkor eleinte nem nyerték el a tetszésemet, mert a zene, zene és a még több zene helyett csak beszélgettek, beszélgettek és még többet beszélgettek. De egy idő után ezt  is megszoktam, mert mindig olyan témát emlegettek, hoztak fel, ami vagy épp aktuális volt, vagy pedig vicces. Úgyhogy egyre inkább megkedveltem az ilyen jellegű rádióműsorokat is. Többek között azért is jó, mert lehet velük játszani és, ha játszunk, akkor nyerni is van lehetőségünk.

Egyszer nyertem egy natúr szappan csomagot. Amikor megjött a szállítmány, sosem felejtem el a napot, mert éppen, hogy hazaértem még anno az iskolából és rögtön szaladhattam ki a kapuhoz, mert jött egy csomag. Amikor rájöttem, hogy ez az, amit nyertem, akkor persze rögtön jobb kedvem lett. Olyan illatos volt a doboz, amiben a natúr szappanok és a hasonló termékek voltak, hogy a kutyám elkezdett tüsszögni tőle. Nekem persze tetszett ez az illatáradat, bár így együtt tényleg kicsit csiklandozta az orromat nekem is. De aztán felkutattam a csomag tartalmát és megvizsgáltam a natúr szappanokat. Az egyikbe bele volt vésve a rádió neve, amin keresztül nyertem. Ez is egy kedves emlék marad.

A rádiók tehát nekem is hozzá tartoztak főként a hétköznapjaimhoz és még most is gyakran hallgatok, például autóban, vonaton, ha útközben vagyok, sőt ha elmegyek futni, akkor is a rádió szól a fülemben, mert nincsenek letöltve zenék a telefonomra. Emiatt igen sokan bolondnak néznek. De manapság a mobilinternetnek meg a jó zenecsatornáknak köszönhetően ez nekem nem jelent problémát és még a memóriámat sem foglalja a mobilomon.

Előbb jelentek meg, mint a tévék és én nagyon örülök, mert ezt a találmányt tartom az egyik legjobbnak, amit még ma is használnak.

Megtudhatjuk a híreket belőle, zenéket ismerhetünk meg, a show műsorokon jókat nevethetünk és sokkal jobb szövegeket hallhatunk, mint a tévéadásokban, hiszen ott van egy képi világ, ami segít a dolgokat megmagyarázni, láttatni, a rádiónál azonban mindent a hangokra, a szavakra kell hagyni.

Úgyhogy, ahogy változtak az adások, úgy változott az én ízlésem is. Manapság már bármikor szívesen meghallgatom a reggeli műsoromat, nem zavar már az sem, ha nem sok zene megy közben. Ha pedig éppen zenei műsor megy és az egyik szám nem tetszik, akkor egyszerűen csak átnyomom az adást egy másik csatornára.

Pozitívum még az is, hogy sok helyen igazi mai slágerek mennek, de köztük sok régebbi zeneszám is megszólal időnként és a változatosság segít abban, hogy például ne unjuk meg  a kedvenc zenéinket, mert állandóan csak azt halljuk, hallgatjuk.

Ezek mellé pedig még vehetjük fel a pozitívumokhoz a nyerési lehetőségek szakaszát is, hiszen nem csak ajándékcsomagot, mint például natúr szappant lehet, nyerni, amit én is nyertem, hanem koncertjegyet meg különböző belépőket, amik élményeket nyújtanak számunkra.

Úgyhogy mindenkinek csak bátran tudom ajánlani, hogy, ha unatkozik, vezet és álmos, nincsen hang körülötte, nincsen társasága, csak kapcsolja be a rádiót és máris társaság, hangok, gondolatok, dallamok fogják körülvenni és biztosíthatom, hogy sokszor szükségünk van hangokra, nem mindig csak a csendre.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.