A rádió hallgatás után a téma az autósbolt lett

A rádióban hallottam, hogy új autót fejlesztettek ki, ami csúcsteljesítményű és, hogy idáig ilyen még nem volt, és még ezer jelzőt felsoroltak hozzá, hogy tényleg kíváncsivá tegyék a hallgatóságot. Kíváncsi lettem én is, hogy miről van szó, de végül inkább elkapcsoltam, mert sok volt a reklámidő és nem volt kedvem kivárni a történet végét.

Nem szoktam amúgy rádiót hallgatni, de háttérzajnak főzés mellé teljesen megfelelt. Illetve az autók sem érdekelnek annyira, nem vagyok oda értük. Sokszor nem is értem, hogy tudnak a fiúk állandóan csak erről beszélni. Főleg, mikor néhány barátnőm úgy beszél, mint egy autószerelő, akkor mindig meglepődöm. De legalább értelmes dologról beszélnek és nem valami butaságról.

Érdekes, pedig kiskoromban nagyon sokat hallgattam rádiót, még akkor is, ha nem az én stílusomnak megfelelő zenét adnak a rádióban. Valószínűleg ez azért volt, mert nem volt annyira elterjedt az internet használata, maximum CD-ről vagy kazettáról lehetett zenét hallgatni.

autósboltEgyik nap apukámmal is erről beszéltünk. Mesélte, hogy az autóban mindig hallgat zenét, ha megy valahova, viszont a rádiót szinte sosem használja. Pendrive-ra ráteszi a zenét magának és azokat hallgatja. Pedig régebben ő is gyakran hallgatott rádiót. Emlékszem volt neki egy nagyon szép rádiója az autóban, de elromlott és újat kellett vennie. És pont utána romlott el egyből még valami az autójában, ezért ideje volt, hogy megnézesse egy szerelővel. Egy-két dolgot kellett vennie ahhoz, hogy minden szuperül működjön. Meg akkor már össze is írta, hogy neki mikre van még szüksége, és ebben az autósbolt, ahova járni szokott sokat segített neki. Ott mindent megtalál egy helyen, amire szüksége van, és kérdés esetén az eladók is készségesen segítenek.

Meg is kérdeztem a beszélgetésünk közben, hogy melyik ez az autósbolt, ugyanis az egyik kollégám is pont most keres egy jó autósboltot, ahol mindent megtalál egyben és nem kell külön-külön szaladgálnia mindenhova. Megnéztem aztán a honlapukat én is, és elküldtem a kollégámnak, hogy ide érdemes elmennie, de szóltam neki, hogy ha megy, akkor jelezze nekem, mert szeretnék én is elmenni oda és körbenézni. Ugyan egyelőre nincs szükségem semmire az autómhoz, de előre felmérem a terepet, hogy tudjam majd a jövőben, hogy milyen ez az autósbolt.

Térképen is megnéztem, és nem csak autóval lehet könnyen eljutni oda, de még tömegközlekedéssel is. Ami nagyon jó, mert nem minden nap használom az autómat és lehet, hogy a délutáni forgalomban könnyebben eljutok tömegközlekedéssel odáig. Ha esetleg tömegközlekedéssel utazom, akkor is zenét hallgatok, de a saját lejátszási listámat pörgetem és azok közül szoktam választani, rádiót egyáltalán nem hallgatok rajta. Egyik kolléganőm pedig pont az én ellentétem, mert ő meg állandóan rádiót hallgat, még útközben is, ha meg valahova.

Az én autómba is próbáltam szerezni olyan rádiót, ami apukámnak volt régebben, mert az nagyon tetszik nekem, de sehol sem találok. Pedig örültem volna, mert a színe is nagyon passzolt volna az autómba. Így azonban egy másikat kellett vennem, de azzal is meg vagyok elégedve és még egyszer sem ment tönkre, nem kellett szerelni. Lehet vele CD-t hallgatni, usb csatlakozója is van, ami által én is pendrive-ról hallgatom a zenét, illetve rádiót is lehet használni, de nekem az nem aktuális.

Kiskoromban volt egy szürke és kék színű rádióm, eléggé nagy volt, a kis íróasztalom felét elfoglalta. Akkor még nem volt olyan elterjedt az sem, hogy mindenki CD-t ír magának, ezért amiket én összeírtam magamnak, azt apukám egy ismerőse CD-re írta és én úgy használtam a rádiómat. Néha hallgattam rajta rádiót, amikor éppen minden CD-met már meguntam, de az ritkán fordult elő.

Azonban most rájöttem, hogy ha útközben szeretnék, mondjuk rádiót hallgatni a telefonomról, akkor ahhoz már külön alkalmazást kellene letöltenem, mert gyárilag ilyen funkció nincs rajta. És ez idáig fel sem tűnt. Mivel már percek alatt zenét lehet tenni a telefonra, nem is foglalkoztam sosem ezzel, pedig már vagy másfél éve ugyanazt a telefont használom. Hát, mindenesetre, ha megyek az autósboltba, akkor nem fogok útközben rádiót hallgatni, az már biztos.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.