Rádió a legrosszabb helyzetben is – lyukas gumi az autópályán

Azon kevés autós közé tartozok, akik vezetés közben klasszikus zenét szoktak hallgatni a rádióban. Erre több kedvenc csatornám is van, de nem ezek közt akarok különbséget tenni, hanem inkább arra felhívni a figyelmet, hogy milyen jó hatása van annak, ha az ember nem valamilyen pörgős, agresszív ritmusra figyel, és próbál meg közben az útra koncentrálni. Én például az autógumik kilyukadásának roppant stresszes helyzetét tudtam ezzel kezelni.

Pont akkor kellett egy ilyen szerencsétlen gumis eseten átesnem, amikor hétfő reggel siettem a munkahelyemre – ráadásul pont az autópálya kellős közepén. Szerencsére épp egy lassabb szakasz közepén voltunk, de valamire rászaladhattam, és a kocsim azonnal megbillent, és elkezdett oldalra húzni.

Én satuféket nyomtam, és lehúzódtam oldalra, mert gondoltam, hogy a gumikkal történhetett valami, és az ilyen nem játék. Ha a belső sávban előztem volna éppen, biztos, hogy sokkal súlyosabb lenne a következménye.

Örülni azonban így se örültem neki, amikor kiszálltam a kormány mögül, és pont a bal első kerekem gumiját teljesen laposan találtam. Mivel magamtól nem tudom megoldani a kerékcserét, hívtam az autópálya felügyeletet, hogy jöjjenek oda hozzám.

Természetesen nagyon ideges lettem az egésztől. Két-három perc várakozás után már rájöttem, hogy a gumik miatt a munkahelyemre se fogok beérni, és valószínűleg a cseréért és az új abroncsért is egy vagyont kell majd fizetnem, amit csomó ideig meg fogok érezni.

Mivel nem tudtam, mikor fog érkezni a gumis, úgy döntöttem, még visszaülök a kocsiba, és hallgatom egy kicsit a rádiót, És itt tapasztaltam meg, hogy milyen csodálatos hatása van a nyugtató klasszikus zenének, és mennyivel szebbé tudom tenni a napjaimat, hogyha úgy döntök, hogy ilyet hallgatok.

Mikor megérkezett a segítség, már nem is arra koncentráltam, hogy engem milyen problémák értek, hanem inkább őket bíztattam, hogy próbáljuk megkeresni azt, ami az én kerekem tönkremenetelét okozta, mielőtt más is ráfutna véletlenül. A kerékcsere közben pedig végig segítettem, én vettem elő nekik a pótgumit is, és lényegében együtt oldottuk meg a helyzetet. Legközelebb az is lehet, hogy már segítség nélkül is menni fog.

Miközben elgurultam a városban lévő szervízbe, hogy ellenőrizzék a kereket, hogy nincs-e a többinek valamilyen baja, illetve jól lett-e felerősítve az új, tovább hallgattam a kedvenc klasszikus számaimat. Végül a munkahelyemre is úgy értem be, mintha mi se történt volna, és nem is lett volna egy ilyen kellemetlen esetem reggel.

A szervízben kérdezték tőlem, hogy akarok-e vásárolni új kereket náluk, de egy olyan érzésem volt, hogy valószínűleg ha megpróbálok valami webshopot keresni, ahol kifejezetten ezzel foglalkoznak, talán olcsóbban is megúszom. Lehet, hogy ez a higgadt gondolkozás is csak a rádiónak tulajdonítható.

Igazam is lett egyébként, hisz online találtam olyan egy olyan helyet, ahol nagyon egyszerűen, házhozszállítással tudok gumikhoz jutni , anélkül, hogy nekem kéne utána járkálnom.

Végül innen is rendeltem meg, és otthon a saját lakásomban tudtam átvenni, ami a legnagyobb kényelem volt, amit el tudok képzelni.

Szerintem ez alatt a gumiabroncsos esett alatt a klasszikus rádió volt az, ami segített megőrizni a nyugalmam és az uralmam a helyzet felett, és szerintem mindenki másnak is aki vezet segíthetne abban, hogy a stresszes városi helyzeteket jobban kezelje. Persze, azért defektet senkinek sem kívánok – inkább csak óvatos vezetést.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.