Reggeli rádió hallgatás

Szeretem, ha valami szól körülöttem. Azt gondolom, sokan vagyunk ezzel ugyan így. Te is szeretsz reggelente zenét hallgatni?

A rádió csatornák.

Mikor milyen kedvem van, attól függően választok csatornát. Persze nekem is van kedvencem, így sok esetben ő nyer. Főleg amikor hétköznaponta ugyan abban a napszakban kapcsolom be, mert vannak megszokott műsoraim.vintage-1216720_640

Azt gondolom sokkal jobban indul a nap, ha valami jó hangulatú dolgot hallgatok, mintha csendben ücsörögnék. Nem így van?

Valahogy soha nem szerettem, ha csend van körülöttem. Emlékszem rá, már gyerek voltam amikor az ébresztő óra helyett arra keltem fel, hogy zene szólt körülöttem. Igen, a rádiót állítottam be csengésnek. Nem hiába, a mai technika már mindent megenged.

A reggeli kávé

Nálam is addig nem indul be a nap, amíg egy jó erős feketét meg nem iszom. A hálószoba a nappalin keresztül vezet a konyhába. Ha kicsit éberebb vagyok, akkor már a konyhába menet kapcsolok rádiót, ha nem akkor csak a kávé elkészítése után.

A reggel az egyik napszak, amikor általában ugyan azt a csatornát hallgatom. Szeretem, hogy nem beszélnek feleslegesen sokat a hírekről, viszont azért csepegtetnek egy keveset. Sokat viccelődnek, és ha humorral indul a reggel, akkor már sokkal jobban érzem magam.

Persze a reggeli humor után, azért napközben már komolyodik sokszor a téma. Mindezt akkor amikor már felébredtem persze, és felfogom hogy miről szól a műsor.

Talán ha jól emlékszem, délutánonként szokott lenni olyan műsor, amikor mindig valami előzetesen beharangozott témát dobnak fel. Ez azért is jó, mert ha valaki hozzá szeretne szólni, akkor megteheti. Hogy mik lehetnek ezek a műsorok. Mindig az aktuális időszaknak megfelelően találnak mondjuk valamit. Tehát ha a mostani időszakot vesszük, akkor hol a nyaralásról van szó, ki hova, vagy épp honnan érkezett. Múltkor a napelem rendszer volt a téma. Na ez nagyon érdekes volt, mert sok olyat mondtak, amit a laikusok nem is tudtak volna. Engem ez is érdekelt.

Sok esetben, ha nem jutok oda, hogy hallgassam reggelente, mert pont úgy megyek műszakba, vagy valami közbe jön, pár nap után hiányzik is hogy hallgassam őket. Azt gondolom, mindenkinek megvan a maga rádiója, és a kedvenc rádiósa is. Neked is megvan?

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.